СТРУЧНИ РАД – У СУСРЕТ ПРИМЕНИ НОВИХ ОСНОВА ПРОГРАМА ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА

Програмски одбор V Oкружних стручних сусрета медицинских сестара васпитача одабрао је и стручни рад ПУ „11. април“, из јаслица „Драган Лаковић“, под називом „Физичка и социјална средина у функцији васпитно образовног рада“, да по други пут представи примере своје инспиративне праксе, имајући у виду да је стручни рад изворно презентован на Стручним сусретима медицинских сестара васпитача одржаним у Крагујевцу јуна 2019. године.
У сусрет примени нових Основа програма предшколског васпитања и образовања, медицинске сестре васпитачи из јаслица „Драган Лаковић“ показале су у којој мери су већ примениле савремене тенденције у васпитно образовној пракси са посебним акцентом на физичку и социјалну средину, на интерактивне просторе који мотивишу децу на учење кроз игру, како је то родитељ подршка и саиграч детету у игри и како медицинске сестре васпитачи граде односе са породицом од сарадње до партнерства у којима заједнички осмишљавају, планирају и реализују садржаје који подстичу дечји развој и напредовање.
Посебна професионална вредност стручног рада јаслица „Драган Лаковић“ су коментари учесника из више различитих предшколских установа са територије Београда и градова из унутрашњости да су их примери које су имали прилику да виде инспирисали да и у својим вртићима започну са променама.
Домаћин V Oкружних стручних сусрета медицинских сестара васпитача била је ПУ „Бошко Буха“, Палиула, 28. и 29.02.2020. године.
У прилогу је неколико издвојених сегмената из презентованог стручног рада.