ВЕЛИКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У УСТАНОВИ

Предшколска установа „11. април“, на иницијативу Централног савета родитеља Установе, трећу годину за редом организовала је хуманитарну акцију прикупљања средстава за новогодишње даривање деце у: Свратишту за децу, Сигурној кући за жене и децу жртве породичног насиља, Ромском центру за жене и децу „ДАЈЕ“, Удружењу за борбу против трговине људима „Атина“ и болничким групама у Институту за мајку и дете „Др Вукан Чупић“.
Акција прикупљања средстава трајала је од 09.12.2019. до 12.12.2019. год. и реализовала се у свим нашим вртићима. У холовима вртића постављене су кутије у које су родитељи са децом и запосленима доносили одећу, обућу, прибор за ликовне активности, играчке, средства за хигијену и слаткише. Ове године је прикупљено далеко више пакета помоћи него раније, укупно више од 1.500 кеса и кутија.
Захваљујемо се Централном савету родитеља и свим родитељима, као и запосленима у ПУ „11. април“, који су у великој мери подржали ову иницијативу и тиме учинили велику радост деци којој је потребна помоћ и подршка. Организовањем ове акције показали смо да је хуманост веома важна и да се у време даривања треба сетити оних којима је помоћ неопходна и да дух празника обрадује све нас.