„ЈЕСЕЊА ВАШАРИЈАДА“ У ВРТИЋУ „СРНА“

„Јесења вашаријада“ у вртићу „Срна“ настала је заједничким радом деце, родитеља и васпитача, у циљу упознавања деце са народном традицијом, као и неговања сарадње породице и вртића.
Почело је као етно радионица са децом и родитељима, а завршило као велики јесењи вашар у дворишту вртића. За ову прилику, двориште су украсила деца вртића „Срна“ са васпитачима.
У жељи да сачувамо и представимо део наше традиције, на радионицама смо израђивали предмете украшене етно мотивима, користећи еколошке материјале. Заједничке креације деце и родитеља красиле су наше штандове на вашару, па се на „Јесењој вашаријади“ могло наћи све од лицидерских срца, зимнице и галета, преко еколошких рамова за слике, еко-корпица и накита, па све до традиционалних појасева, торби и прегача.
Цео догађај су својим музичким програмом употпунила деца из Уметничког центра „Талија“, као и Ансамбл Учитељског факултета „Зора“.
Одзив родитеља био је велики, а њихове позитивне реакције поводом „Јесење вашаријаде“ изражене су жељама да овакве манифестације постану традиција нашег вртића.