„ДАНИ ЕВРОПСКЕ КУЛТУРНЕ БАШТИНЕ“ У ПУ „11. АПРИЛ“

Обележавање манифестације „Дани европске културне баштине“ у ПУ „11. април“

Развијање осећаја припадности свом народу и заједници народа Европе и неговање заједништва и хуманих животних вредности код деце, један је од васпитно образовних задатака којима се у нашој Установи посвећује велика пажња.
У складу са тим, и ове године смо се, са радошћу, одазвали позиву да се придружимо традиционалној манифестацији „Дани европске културне баштине“, која се истовремено обележава у свим земљама Европе.
Овогодишња тема, „Уметност и забава – наслеђе у фокусу“, пропраћена је разноврсним садржајима у свим вртићима, а централна активност одиграла се у вртићу „Маја“, 25.9.2019. године у 16:00 часова.
Велики одзив родитеља, деце, станара околних зграда и гостију, као и богат програм активности, које су за ову прилику осмислили васпитачи и стручни сарадници у сарадњи са породицом и локалном заједницом, учинио је да овај догађај протекне у изузетно ведрој и креативној атмосфери.
Међу бројним садржајима, подједнако занимљивим и за велике и за мале посетиоце манифестације, нашли су се и фестивал уметничких заната, ликовне истраживачке радионице, пројекција филмова Чарлија Чаплина ( „Добродошли у биоскоп“), интерактивна изложба предмета, фотографија и исказа на тему: Како су људи у прошлом веку проводили слободно време, изложба природњачких фотографија, играоница спортских и друштвених игара и многи други.