У Конаку кнегиње Љубице

Деца из предшколске групе вртића „Љубичица“, посетила су изложбу посвећену Анастасу Јовановићу, дворском управитељу у служби Кнеза Михаила, уметнику и једном од првих фотографа на свету, у Конаку кнегиње Љубице.
У оквиру изложбе организована је едукативна радионица под називом „Од црно беле до палете целе“, на којој су предшколци бојили и довршавали, по својој жељи, црно беле копије Анасасових литографија, које су потом могли да упореде са оригиналима изложеним у музејској поставци.
Поред занимљиих података о томе на који начин се некада фотографисало, колико је трајала израда фотографије и шта је то литографија, деца су сазнала понешто и бројним савременицима Анастаса Јовановића, значајним за српску историју и културу, забележеним његовом камером, или портретисаних на литографијама.
Заинтригирани необичном и помало тајанственом атмосфером подрумског простора у коме је смештена изложба, наши предшколци су показали велику радозналост и интересовање за све што су видели и чули, а посебно им се допало то што се налазе баш у кући у којој је живео и Кнез Михаило када је био њихових година.